Bra start på veckan

Starta veckan starkt!

Måndagsmorgnar är oftast lite speciella för alla, en ny arbetsvecka börjar eller så kanske man äntligen har lite ledigt efter att ha jobbat helg. Oavsett så är det en ny vecka som börjar och det kan vara en bra dag att ladda om på. Då menar jag inte börja om, utan ladda om, samla energi för att orka fortsätta, stämma av läget och kolla av så att man har en fortsättning på sin plan. En dag där man verkligen vaknar till liv för att se till så att man inte bara går på autopilot. För att låta livet gå på autopilot, det tror jag vi ska försöka hålla oss undan!

Börja starkt och positivt

För att veckan ska bli så bra som möjligt tror jag det är viktigt att i alla fall försöka börja den så bra som möjligt. I alla fall jag har en lätt känsla av att måndagen sätter gärna tonen för hela veckan. (Men om väckarklockan inte ringde, du vaknade alldeles för sent och var tvungen att stressa upp för att hinna iväg till jobbet och samtidigt råkade slå i lilltån så är det självklart inte så att nu är hela veckan förstörd). I möjligaste mån så tror jag på att försöka börja varje vecka starkt och positivt! Hitta något som ger dig en bra känsla.

Boosta dig själv

Att vara lycklig, vara nöjd med sitt liv och ha en positiv attityd mot livet är oftast inget som kommer automatisk – i alla fall inte för alla. Det är något de flesta av oss behöver träna på. Precis som vi hela tiden måste träna vår kropp för att vara i fysiskt god form måste vi träna vår knopp för psykisk och mental god form. Därför behöver du tillåta dig själv att göra saker som du mår bra av och som du känner dig glad och stark av. Framför allt tror jag det är viktigt att inte börja sin måndag med stress!

Förslag på saker att starta sin måndag med:

  • Flexa in sent och ta sovmorgon idag istället för i slutet av veckan (om ditt jobb tillåter dig till det).
  • Vakna tidigare än du brukar för att ta en frukost i lugn och ro.
  • Skriv upp 3 saker du ser framemot denna vecka.
  • Ring upp någon som du vet t.ex sitter på tåget på väg till jobbet och ha ett kort trevligt samtal.
  • Ta på dig kläder som du känner dig riktigt bra i.

About the author

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *